joi, 22 octombrie 2009

Constientizeaza, in coltul ochiului ..... te ascunzi , de fapt , tu !


Exista oameni care oricat te-ar privi , oricat ar incerca sa ghiceasca , oricat s -ar opri sa reflecteze , oricat s -ar intreba .... nu reusesc sa te vada decat cu coltul ochiului .
Cateodata ma intreb cum se face ca uneori oameni cu care interactionezi foarte putin vad asa adanc in tine pe cand altii cu care te privesti mult nu vad aproape nimic sau vad cu totul altceva decat realitatea. Stiu , ca frumusetea e in ochiul celui care priveste , stiu ca ochii sunt o oglinda a sufletului iar ochii unora nu pot privi decat prin crapaturi , iar pentru ca stiu nu ma supar ..... si totusi ... ce frumos ar fi sa fie altfel .
Astazi , daca esti cald si elegant in actiuni si vorbe pare sa insemne ca esti slab de inger , daca esti deschis si oferi ceva fara motiv pare sa insemne ca esti ciudat - oricum ar fi esti un simpom malign pt "grup" , daca iti traiesti viata fara prejudecati pare sa insemne ca oricum ar trebui sa te supui lor pentru ca e o norma a societatii si ar fi bine sa intelegi ca nu te ajuta cu nimic sa treci hotarele ei , astazi daca gasesti inutil sa faci "jocul ielelor" si totusi intr-un mod misterios seduci pare sa insemne ca esti promiscuu . Astazi , indiferent cine esti , oamenii se asteapta ca tu sa sa te pretinzi a fi persoana care o vad prin crapatura . :)) - oameni buni , sunt atatea crapaturi numai intr-un singur ochi , si stiu sigur ca ma privesc mai multi pentru numai eu zambesc atatora !!! Deci , chiar si daca vreodata as intrezari un motiv pentru care ar merita sa fac asta , ar insemna sa ma condamn la oboseala cronica inevitabil , iar o mica sclipire de inteligenta imi spune ca nu ma pot supune unei asemenea actiuni aberante :)
Ma induioseaza tristetea din spatele geamurilor in care privesc (iar eu privesc oamenii in ochi pentru ca mereu caut sufletul lor) , ma incalzeste inocenta care se ghemuieste in coltul cel mai ascuns , motive pt care nu ma deranjeaza crapaturile din ochii care se uita in ai mei caci eu privesc printr-un intreg si dincolo de ele.
Port in suflet si in amintire oamenii care ma privesc asa cum ii privesc si eu ! E amuzant , poti fi o carte deschisa si totusi oamenii sa nu vada randurile ce povestesc pentru ca privesc numai imaginile pe care le proiecteaza ei insisi pe filele albe , ignoranti fiind !
Toti suntem supusi greselilor , cu totii zgariem geamul uneori dar nu toti preferam foile albe ! Amuzant , sau nu , a prefera inseamna un simplu a alege!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu